0item(s)

Nu aveti produse in cosul de cumparaturi.

Product was successfully added to your shopping cart.

Termeni si Conditii

Libraria de biblii

www.librariadebiblii.ro

 

Pentru utilizarea acestui site este necesara citirea si acceptarea in totalitate a acestor termeni si conditii de mai jos. Vizitarea in continuare a site-ului www.librariadebiblii.ropresupune acceptarea integrala a acestor termeni si conditii de utilizare.

Libraria de biblii isi pastreaza dreptul de a modifica acest continut fara a fi necesara informarea in prealabil a utilizatorilor.

Libraria de biblii este marca comerciala a Asociatiei Crestine Umanitare ,,Misiunea Speranta pentru Romania”, persoana juridica, avand sediul social in loc. Sepreus, nr.19, jud. Arad, inregistrata la Registrul Asociatiilor si Fundatiilor din Romania, avand cod unic de inregistrare RO26044485.

 

1. TERMENI SI DEFINITII

Pentru o buna comunicare vom defini cativa termeni pe care ii vom folosi in interiorul site-ului:

Site – www.librariadebiblii.ro

Client – este orice persoana fizica sau juridica care viziteaza paginile noastre de internet sau intra in legatura telefonica cu noi.

Cont – in vederea efectuarii unei comenzi, fiecare utilizator poate sa-si creeze un cont care presupune o adresa de e-mail si parola.

Comanda – este o solicitare venita din partea cumparatorului catre vanzator, prin intermediul site-ului sau telefonului, prin care cumparatorul doreste sa achizitioneze produse de pe site.

Contract – este acordul incheiat intre cumparator si vanzator, din care decurg anumite drepturi si obligatii.

Campanie – este o actiune facuta in scop comercial, prin care anumite produse beneficiaza de anumite reduceri, promotii, pentru o perioada de timp limitata, stabilta de catre vanzator.

 Utilizator – este orice persoana fizica sau juridica inregistrata pe site care si-a dat acordul cu privire la conditiile de utilizare a site-ului.

Cumparator – este orice persoana fizica sau juridica ce face o comanda pe site-ul nostru. 

Vanzator  – este Asociatia Crestina Umanitara ,,Misiunea Speranta pentru Romania” prin magazinul online www.librariadebiblii.ro

  

2. CREAREA UNUI CONT

In vederea efectuarii unei comenzi trebuie sa va înregistrati ca utilizator al www.librariadebiblii.ro. Pentru aceasta trebuie sa va creati un cont pentru care sa utilizati o adresa de e-mail valida, care să permită identificarea dvs. ca utilizator al site-ului nostru. De asemenea, puteti plasa comanda ca si vizitator fara a va crea un cont. 

 Accesul pe site-ul www.librariadebiblii.ro este liber si gratuit, iar vizitarea lui nu este conditionata de crearea unui cont de utilizator.

 In vederea abonarii la newsletter sau alerte la www.librariadebiblii.ro, trebuie să ne comunicaţi adresa dumneavoastra de e-mail.

 Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

 

3. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Continutul si design-ul site-ului www.librariadebiblii.ro,incluzand texte, imagini, grafice, elemente de grafica web, scripturi si orice alte date este proprietatea Asociatiei “Misiunea Speranta pentru Romania” sau a furnizorilor sai si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al Asociatiei “Misiunea Speranta pentru Romania” a oricaror elemente de pe site-ul www.librariadebiblii.ro se pedepseste conform legilor in vigoare.

 Pentru a reclama drepturile de proprietate intelectuala puteti folosi adresa demail librariamaranatha [@]gmail.com sau infosperanta[@]gmail.com

 Cumparatorul poate copia, transfera sau utiliza informatii de pe site-ul nostru numai in scopuri personale, fara caracter comercial, si doar in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile mai sus mentionate.

 

4. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

In baza prevederilor Legii nr.677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Asociatia Umanitara “Misiunea Speranta pentru Romania” prin magazinul online www.librariadebiblii.ro are dreptul si obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai in conditiile legii, datele personale pe care clientii nostri ni le furnizeaza.

 Scopul colectarii datelor este: emiterea facturii fiscale, informarea clientilor asupra starii comenzii si expedierea catre acestia a produselor comandate.

 Totodata, prin inscrierea in baza de date a magazinului online www.librariadebiblii.ro, utilizatorul este de acord sa fie contactat de catre parteneri autorizati ai Asociatiei “Misiunea Speranta pentru Romania”.

 Asociatia ,,Misiunea Speranta pentru Romania’’ poate folosi datele personale si in cadrul altor magazine si librarii crestine pe care le detine si le administreaza.

 

5. CUM COMAND?

 Pentru a efectua o comanda, clientul poate / sau nu, sa fie inregistrat ca utilizator al www.librariadebiblii.ro, sa aleaga produsele de pe site si sa le introduca in cosul de cumparaturi, iar la primirea coletului sa efectueze plata prin modalitatea aleasa.

 Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta sunt corecte, complete si adevarate si este de acord ca sa fie contactat, in caz de nevoie, de catre Libraria de biblii.

Libraria de biblii nu poate fi trasa la raspundere pentru informatii introduse gresit, prin care se intarzie livrarea. In acest context, taxele de expeditie in vederea reexpedierii coletului vor cadea in sarcina clientului.

 Pentru a finaliza comanda trebuie sa se urmeze pasii indicati în cosul de cumparaturi. La apasarea pe butonul Trimite Comanda, comanda ajunge la noi. In acelasi timp veti primi pe adresa de email confirmarea comenzii.

Pot exista situatii in care Libraria de biblii sa anuleze comanda unui cumparator, dupa ce acesta a fost anuntat, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta:

- in cazul platii online, neacceptarea de catre banca emitenta a cardului cumparatorului;

- in cazul in care datele furnizate de catre client sunt incomplete sau incorecte;

- in cazul unui client caruia i s-au mai livrat alte colete, dar nu au fost ridicate;

- esuarea tranzactiei online.

 In cazul in care un produs comandat de catre client nu poate fi livrat de catre magazinul online www.librariadebiblii.ro, ne obligam sa informam clientul asupra acestui fapt, iar in cazul in care plata a fost facuta in avans vom returna contravaloarea produsului, in termen de maxim 7 zile de cand am aflat despre acest fapt.

 

6. FACTURARE – PLATA

 Clientul va primi factura in format electronic, la adresa de e-mail sau in contul lui de pe www.librariadebiblii.ro

 Plata se poate face online (card sau paypal), prin transfer bancar sau prin ramburs.

 

7. METODE DE LIVRARE

 Libraria de biblii se obliga sa livreze produsele prin Posta Romana in 3-5 zile lucratoare sau printr-o firma de curierat in maxim 48 zile lucratoare incepand cu data preluarii comenzii de la cumparator. Daca acest lucru devine imposibil de realizat pentru vanzator, clientul va fi contactat si anuntat.

 Puteti opta pentru expeditia comenzii printr-o firma de curierat, prin Posta Romana, sau puteti alege sa ridicati personal produsele de la depozitul nostru din loc. Sepreus nr. 19, jud. Arad. Pentru clientii din strainatate expeditia se poate face printr-o firma de transport persoane (de ex. Atlassib sau Tabita Tour), fie prin Posta Romana Internationala.

 De asemenea, puteti opta pentru plata ramburs, in momentul ridicarii coletului, sau pentru plata cu card bancar. In functie de modalitatea de expediere a coletului, pretul final poate suferi modificari, de care clientul este anuntat in prealabil.

 In cazul in care doriti sa specificati anumite aspecte referitoare la livrare cum ar fi: ora de livrare, adresa sau puncte de reper, va rugam sa introduceti in casuta de observatii aceste lucruri inainte de finalizarea comenzii.

 In ziua in care coletul dumneavoastra va fi expediat, veti fi instiintat prin e-mail sau telefon de un responsabil al departamentului relatii clienti al Librariei Maranatha.

 La pretul produselor achizitionate, clientul va trebui sa plateasca si taxa de transport. Politica de preturi a taxelor postale difera in functie de promotii, reduceri/discounturi, greutate, valoare rambus si operatorul postal (firma de curierat, Posta Romana, Atlassib etc). Magazinul online isi rezerva dreptul de a modifica pretul taxelor postale dupa criteriile de mai sus sau ori de cate ori doreste.

 Taxele postale vor fi mereu anuntate si evidentiate la sectiunea Metode de Livrare in care se va afisa operatorul postal si pretul aferent, din cosul de cumparaturi. Prin finalizarea comenzii clientul isi da acceptul sa achite si taxele de transport.

 Pentru comenzile din strainatate, pretul final va fi afisat in mod automat in functie de greutate, tara de destinatie si operatorul de transport ales de catre client.

 Produsele se livreaza in limita stocului disponibil. In cazul in care unul sau mai multe dintre produsele comandate nu se mai afla pe stoc veti fi instiintat in acest sens. In unele cazuri, produsul comandat poate fi inlocuit cu unul asemanator daca dumneavoastra doriti acest lucru.

 Raspunderea pentru orice deteriorare cauzata produsului sau coletului expediat de Libraria de biblii, revine societatii de curierat sau transportatorului conform legislatiei in vigoare. Ne asumam raspunderea pentru inlocuirea produselor daca se va face dovada culpei noastre si vom fi instiintati in termen de 24 de ore de la primirea coletului.

 Clientul are obligatia sa verifice coletul, pentru a vedea daca produsele sunt deteriorate sau daca exista lipsuri, iar eventualele probleme vor fi mentionate pe bonul de livrare, pentru a putea fi luate in considerare.

 Prin semnarea bonului de livrare clientul recunoaste primirea in bune conditii si in totalitate a produselor comandate.

 

8. RETURNAREA PRODUSELOR

 In conformitate cu dispoziţiile OG nr. 130/2000, art. 4, alin.b: "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului”.

Libraria de biblii a extins termenul de retur la 30 de zile calendaristice.

 Libraria de biblii verifica cu grija fiecare carte sau produs pe care le pregateste in vederea expedierii care cumparatori. Dar in cazuri exceptionale in care cartile expediate au diferite defecte de tiparire, de ex. pagini lipsa, acestea vor fi returnate si inlocuite cu altele fara defect.

 Cumparatorul are dreptul sa solicite schimbarea produsului cu unul conform, sau poate solicita returnarea banilor. In cazul in care produsul respectiv nu mai exista pe stoc, se va restitui contravaloarea lui.

 Pentru ca produsele returnate ca sa fie inlocuite cu altele conforme, plata transportului intra in responsabilitatea noastra.

 Daca un produs oferit de www.librariadebiblii.ro este diferit fata de descrierea lui de pe site, il puteti returna respectand prevederile Politicii de Garantie si Retur a produselor, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

 Orice reclamatie privind produsele livrate va fi adusa la cunostinta Librariei Maranatha in maxim 24 de ore de la primirea comenzii. Libraria de biblii o va solutiona in maxim 3 zile din momentul solicitarii.

 In cazul in care coletul nu a ajuns in buna stare la dumneavoastra sau produsele prezinta defecte, clientul poate cere returnarea banilor, dar nu si despagubiri suplimentare. Cheltuielile aferente returnarii produselor intra in responsabilitatea vanzatorului.

 

9. PUBLICITATE

 In momentul in care un clientul isi creeaza un cont pe site, poate sa-si exprime acordul cu privire la primirea de informatii pe e-mail despre campaniile promotionale ale Librariei Maranatha. Aceasta optiune poate fi modificata in orice moment, prin contactarea Librariei Maranatha in acest sens.

 www.librariadebiblii.ro poate afisa reclame la produsele din oferta sa, precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea site-ului www.librariadebiblii.ro si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de Confidentialitate, va exprimati acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

 

 10. POSTAREA DE COMENTARII, IMPRESII, INTREBARI SI RASPUNSURI

 Utilizatorii pot publica comentarii, recenzii, intrebari si raspunsuri in sectiunea respectiva de la fiecare titlu de carte sau produs. Comentariile pot fi pozitive sau negative, si se vor referi strict la caracteristicile produsului.

 In momentul inscrierii unui comentariu sau recenzie in sectiunile mentionate, clientul se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

 -    sa faca referiri doar la produsul in cauza;

-    comentariul sa fie scris in limba romana;

-    sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt utilizator;

-    comentariile trebuie sa fie adevarate, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate;

-    sunt interzise comentariile denigratoare, care sa contina amenintari sau sa violeze intimitatea, viata privata a altor persoane, sa instige la acte de violenta, la ura sau intoleranta pe motive etnice, rasiale, religioase, de orientare sexuala;

-    orice forma de reclama este interzisa. Nu puteti promova alte site-uri, firme, produse, care nu sunt comercializate de www.librariadebiblii.ro;

-     in comentarii nu se vor dezvalui date personale.

 Daca un utilizator incalca in mod repetat Termenii si Conditiile, www.librariadebiblii.ro isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea utilizatorului de a inscrie comentarii in sectiunea respectiva.

 Cumparatorii pot face sesizari sau reclamatii legate de produsul achizitionat prin intermediul postei electronice. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

 

11. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 La inregistrarea ca utilizator al site-ului www.librariadebiblii.ro, va vom solicita o serie de date personale, cum ar fi numele si prenumele, adresa de e-mail, dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al site-ului.

 Prin completarea datelor in vederea crearii contului sau completarea formularului de comanda, cumparatorul accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a Asociatiei “Misiunea Speranta pentru Romania”.

 De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alerte pe www.librariadebiblii.ro, va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida, precum si alte date legate de dvs.

 Alte motive pentru colectarea datelor sunt: informarea cumparatorilor cu privire la comanda, evaluarea produselor oferite, marketing, cercetarea de piata, monitorizarea vanzarilor si comportamentul utilizatorului.

 Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate, pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de www.librariadebiblii.ro, la modul in care sunt folosite si la drepturile la protejarea intimitătii dvs.

 Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Libraria de biblii se oblige sa administreze in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati.

 Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa Asociatiei “Misiunea Speranta pentru Romania”, loc. Sepreus, nr. 19, jud. Arad, puteti cere, in mod gratuit, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate.

 Libraria de biblii poate furniza datele cu caracter personal ale clientilor ei altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare.

 Informatiile cu caracter personal primite de la clienti, pot fi furnizate instantelor judecatoresti si altor organe abilitate ale statului (Politie, Procuratura), in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate de catre acestea.

 

12. FORTA MAJORA

 In situatii de forta majora, ambele parti, cumparator/vanzator, sunt scutite de raspundere in cazul nerespectarii/intarzierii obligatiilor contractuale. Ne referim la forta majora ca fiind o situatie imprevizibila, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitata.

 Daca respectiva situatie nu inceteaza in termen de 15 zile, partile vor avea dreptul sa notifice, fiecare celeilalte, incetarea contractului, fara ca vanzatorul/cumparatorul sa poata pretinde celeilalte parti daune.

 

13. SOLUTIONAREA CONFLICTELOR

 Informatiile de mai sus sunt supuse legilor romane in vigoare (Legea 365/2002 privind comertul electronic si OG 130/2000 privind protectia consumatorului la incheierea si executarea contractelor la distanta). Eventualele conflicte de orice fel care ar putea sa apara intre clienti si Asociatia “Misiunea Speranta pentru Romania” vor fi mai intai rezolvate pe cale amiabila, in minim 30 de zile lucratoare.

Daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta competenta in conformitate cu legile romane in vigoare.

 

Libraria de biblii,

www.librariadebiblii.ro